Blog


Omdat een kunstgebit geen oplossing is

08-10-2017

Net zoals bij mensen is het voorkomen van gebitsproblemen beter dan genezen.

Hierbij is het voorkomen of vertragen van tandplak en tandsteen het belangrijkste. Tandplak wordt door speeksel en bacteriën omgezet in tandsteen. Dit zet zich af tegen het tandvlees. Het tandvlees zal zich hierdoor gaan terug trekken. Het gevolg is dat uw huisdier het risico loopt 1 of meerdere gebitselementen te verliezen.

Een 2e gevolg die minder bekend is bij eigenaren, is dat bacteriën uit de mondholte elders in het lichaam ontstekingen kunnen geven. Vooral aan de hartkleppen, nieren en lever.

Zelf kunt u er wat aan doen om zoveel mogelijk tandplak te verwijderen. Dit kunt u o.a. bereiken door tanden te poetsen bij uw huisdier. Met veel liefde en geduld zult u zien dat het aan te leren is.

Mocht uw huisdier het niet gewend zijn dat er in zijn bek gekeken wordt, oefen dit eerst voordat u overgaat tot de tandenborstel. Dit doet u d.m.v. het aaien van de lippen van uw huisdier. Wanneer dit goed gaat, gaat u over tot het aanraken van de elementen met een gaasje. Daarna kunt u de tandenborstel gaan gebruiken. Gebruik nooit mensen tandpasta, i.v.m. het bestandsdeel fluoride, wat maag/darmklachten kan geven. Gebruik hiervoor speciale honden/katten tandpasta. Deze zijn verkrijgbaar in diverse smaken en in vrijwel alle gevallen vindt uw hond en/of kat dit erg smakelijk.

Wees zuinig op het gebit van uw huisdier. Het volwassen gebit is ten slotte voor heel het leven van uw huisdier.

Heeft uw huisdier tandsteen en u heeft niet de middelen om het weg te halen? Wilt u graag persoonlijke begeleiding in het tanden poetsen van uw huisdier? Schroom niet en neem contact op met Trimsalon Cully Madra op telefoonnummer 06-23749239.

Al vanaf €7.50 halen wij het tandsteen weg bij uw huisdier (zonder narcose).