Blog


Haren in de gehoorgang, feit of fabel?

09-09-2017

Diverse hondenrassen, waaronder diverse terriër rassen, maar ook andere rassen bijv. de Bouvier, hebben te maken met haargroei in de gehoorgang. Dat is een feit. Maar is het nou een feit of een fabel of die haren nou moeten blijven staan of verwijderd moeten worden?

In dit blog neem ik u mee in de wereld van die oh zo vervelende haren in de gehoorgang.

De gezondheidsgevolgen kunnen nihil tot heel groot zijn. Het is daarom ook een fabel om te zeggen “we laten de haren in de gehoorgang maar staan”.

Door het zogenaamde “broeikaseffect” in de oren, in combinatie met het overtollig oorsmeer en ander onzuiverheden, ontaard zich dit meestal op den duur in een oorontsteking. De symptomen zijn dan o.a.:

  • Jeuk aan de oren
  • Flapperen met de oren
  • Schudden met het hoofd
  • Rode, gezwollen huid
  • Kop scheef houden
  • Prikkelbaar gedrag

Als een oorontsteking vaker voorkomt ontaard zich dit meestal in een chronische oorontsteking. Ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen. We willen toch met zijn allen een gezonde gezondheidstoestand bereiken van onze huisdieren?

En als u als baasje geluk heeft gaat uw trouwe viervoeter ook weer beter horen en luisteren.

Bel gerust op telefoonnummer 06-23749239 voor het maken van een afspraak voor het verwijderen van de haren uit de gehoorgang van uw trouwe viervoeter. Heeft uw vragen en/of kampt uw trouwe viervoeter al langere tijd met een oorontsteking? Dan zou CBD- olie een goeie remedie kunnen zijn.